May 4, 2018, 12:20 AM

Лихварят 

  Poetry » Love
539 1 1



Аз сбъднах се на някой друг, уви.
А ти на мен защо не ми се сбъдна?
Шептях ти името под падащи звезди
броях минути,дати,висоти...до сбъдване.

Един път казват идва любовта,
но аз и ти от севера и юга
прекрасно знаехме каква цена
за минало откъснато животът струва.

Часовникът да върна ли кажи?
Лихварят времето през смях се изкрещя:
За вас е пито и платено драги ми,
не се повтаря нищо по света.

Ти с друга,
аз със друг и може би
лихварят сметки ни изпраща.
Помислихме че имаме пари
да купим време.
Миналото плаща.
 

© Веселина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много е хубаво, Веселина
    И нека миналото е платило всичко на лихваря време...
    Поздрав
Random works
: ??:??