28.08.2019 г., 11:34 ч.

Лили беше тук... 

  Поезия » Друга
688 0 0

-

Лили беше тук...

(експромт)

 

Хукнал из боаза

на нощта напук,

вятърът ми каза:

Лили беше тук.

 

С явно безразличие

пак нощта мълчи...

-- Лили е момичето

в моите мечти.

 

Лили е навсякъде:

стъпките в снега

и ония, в пясъка

златен на брега...

 

Тя е и където

вият се орли,

но и над морето

паднат ли мъгли.

 

А с последни сили

гине ли моряк,

там му сочи Лили

вече фар и бряг...

 

Мостове прогнили,

буря ли не бе,

шансът беше: Лили

да ме преведе...

 

Към безкрая Лили

води ме със страст

и стихийни сили

нямат власт над нас.

 

И понеже Лили:

бряг е, но и фар--

бихме се спасили

и в циклон макáр...

 

В утрото се будим

с волни ветрове,

но за да се любим

търсим брегове...

 

Буря ли отмина,

ѝли махмурлук,

грейва месечина:

- Лили беше тук!...

 

... Мълния просветва

гръм... Последва друг...

... Вярна като клетва:

Лили пак е тук!...

 

Едно време в Атлантика; 22.05.2016.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??