("КРАЛСКА ЛИЛИЯ" или "ЦАРСКА ЛИЛИЯ")
О, лилия, ти си цвете с финес!
Затова и до днес
"Царска лилия" те наричат
и в кралския двор с цветовете ти се кичат.
В ръцете на Дева Мария ти се оказа,
когато Благата вест и се каза.
Ти си "На Хера розата",
но чарът ти не е в аромата, нито в позата.
Изваяните ти форми и съчетания,
сякаш ни носят космически послания
за елегантност, изисканост,
непорочност, изтънченост.
Езотеричното ти послание е:
справедливост, милосърдие, състрадание!
© Анна Попова Всички права запазени
Но не знаех тези неща. Благодаря ти, Анна!