Apr 29, 2008, 8:21 AM

Лилия 

  Poetry » Other
693 0 4
 

("КРАЛСКА ЛИЛИЯ" или "ЦАРСКА ЛИЛИЯ")

 

О, лилия, ти си цвете с финес!

Затова и до днес

"Царска лилия" те наричат

и в кралския двор с цветовете ти се кичат.

 

В ръцете на Дева Мария ти се оказа,

когато Благата вест и се каза.

Ти си "На Хера розата",

но чарът ти не е в аромата, нито в позата.

 

Изваяните ти форми и съчетания,

сякаш ни носят космически послания

за елегантност, изисканост,

непорочност, изтънченост.

 

Езотеричното ти послание е:

справедливост, милосърдие, състрадание! 

 

© Анна Попова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??