Животът дълбае дупки в душите ни
и смисълът му е в това -
да се опитваме да ги запълваме
всекидневно с вещи и с лица.
Отнето ти е нещо вчера -
дали родител, брат или сестра?
Ще се опиташ утре да откриеш
приятел да запълни тази празнота.
Животът непрестанна битка е
и опит да преборим липсите,
така че спри да ми говориш за тъга
и просто прегърни ме от душа.
© Петя Кънчева Всички права запазени