11.02.2010 г., 23:11 ч.

Липсваш ми! 

  Поезия » Любовна
2598 0 9

Как липсваш ми, да знаеш, че ми липсваш
убиващо, отричащо и някак си крещящо...
в душата ми със пръст сърцето си изписваш,
а тука тишината отминава ме шептящо...

На спомени отдавам се сама във тъмнината,
копнея те безумно, както ти копнееш мен.
Хазартно заиграх се, ей така, със самотата,
а вятър непоканен пак разрошва ме студен.

Отричам се за миг и мигом пак се раждам -
оголена и сляпа, но по-истински добра.
Убивам те и с нищото отново те възраждам:
пречистен, окрилèн и недокоснат от страха...

Денят преваля с мене, а навън е толкоз тихо!
Заспива морно времето, потънало в захлас,
а спомени без милост настоящето убиха,
погребвайки със себе си дори и моя глас.

Но съмне ли, ще тръгна гола, боса, възродена,
ще търся само теб и пак за теб ще изгоря!
И "Липсваш ми!" ще шепна, с любовта си упоена,
а после с нови спомени за тебе ще заспя...!

© Дида Христозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??