18.12.2005 г., 18:56 ч.

Липсваш ми, Родино! 

  Поезия
866 0 2

Липсваш ми, Родино!

Липсват ми обширните поля,

по които някога тичах и

събирах билки и цветя!

 

Душата ми кърви,

че тъй далеч сам аз сега!

Българийо, защо на майчината земя

не намерих щастие,

утеха?

 

В живота труден и суров

под твоето крило се

научих да обичам,

но обичана не бях...

 

Душата ми кървеше

от мнoгoбройни рани,

а сега... далеч от теб открих

щастието, но знаеш ли,

Родино- болката я има....

 

Скърбя по теб!

Така ми липсваш!

Но аз съм твоя дъщеря и където и

да се намирам по света

ще се завърна...

на колене майчината ти ръка за

прошка да целуна!!!

Обичам те, родино мила!!!

2005 г.

© Добромира Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??