15.12.2007 г., 7:34 ч.

Липсваше ми... все така е 

  Поезия
763 0 4
Снежинки ли засветиха в нощта?
Аз ли съм твоята съдба?
Може би? Очаквай ме...
Отново съм сама...
...............................................
Отново връщам се и пак съм прималяла.
От толкоз лутане по грешните пътеки.
Отново връщам се и пак съм полудяла,
липсваше ми... все така е. Господи. Навеки!

Ти ли повика ме тогава?
Че нощта била студена.
Аз ли сънувах те, непознала
болката ти, че от тебе съм ранена?

Аз ли мислих се за тебе?
Ти ли си ме носил във сърцето?
Отприщи се и вятърът. Простена.
Сълза ли е това, светещото по лицето?

Полудях ли пак? За теб. Или пък за нежност.
Останах ли отново на средата?
Че отминах отново оная, сляпата надежда.
Дрипава била е, нямаше позлата.

Аз обаче тая вечер ще съм непозната.
За мене и за тебе. Като оголените клони.
Утре може обичта да се роди още от зората...
Но не едва ли... Няма кой Бога за туй да моли...

Нека да е пристанът ти тая нощ неопетнен.
Уморена съм от толкова заглъхнало обичане.
Прости ми. Никой не е съвършен.
А ние с тебе все се разминаваме
от толкоз босоного тичане...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??