Поетът има си герой-
лирически се казва той.
Чрез него той Ви забавлява
заради някаква си слава.
Героят, готин или лош,
пичага, или пък сархош,
на Вас все някакси допада.
Туй е поетската награда.
Имате различни мнения,
дори изпитвате съмнения
дали героят, в този вид,
баш вашият е индивид.
Обаче, римите четете
до края чак на редовете.
Поетът, той това и чака-
качил е всички ви на влака.
Така че, всеки призовавам,
не, че много се надявам:
,,Вий героят не закачайте,
а на мадамите наскачайте!
Тъй ще се увеличим,
щом със тях за малко спим.
Герои повече ще има,
естествено, и яка рима!".
© Георги Янков Всички права запазени