Лирични капризи...
1.
Аз тръгвам от предчувствията во́ден
към огънят на твоята Стихия,
студено е в Живота, който водя
и искам топлина да си открия...
2.
От „неизвестното“ в очите ти смутени
душевна топлина си търся о́ще,
понеже дълги са и са студени –
самотните ми тъжни, мъжки но́щи!...
3.
... А до мене вятър любопитен:
„Обичаш ли я?“ – тихо ме попита.
... Осъзнах изгубената свобода,
но без да мисля му отвърнах: „Да!“...
25.10.2020.
© Коста Качев Всички права запазени