13.06.2006 г., 12:32 ч.

Лисици 

  Поезия » Философска
997 0 4

ЛИСИЦИ

Играехме си с нея на лисици

и дебнехме се с погледи прикрити.

Но всеки се стремеше да прехвърли

топката през мрежата от думи.

 

Така си беше, но до днес не зная

кой кого надлъга най-накрая…

 

Тя ли мене? А сама се хвана

в примката, що готвеше за друг?

Или пък аз? Излязох сух,

но без особена печалба…

 

Да – играта не излезе

и картите ни бяха бити…

Но от кого, щом никой не спечели?

 

 

14.06.1985г.

Свищов

© Калин Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??