15.07.2011 г., 23:49 ч.

Листата на липата прецъфтяха... 

  Поезия » Любовна
683 0 3

Листата на липата прецъфтяха!
И люлякът отдавна прецъфтя!
Ти помниш ли, с цъфтежа им туптяха
две влюбени сърца на Той и Тя!

 

Сега какво? Със тях и любовта повехна!
Повехнаха надежди и мечти!
И би било наивно да открехна
вратичката към спомените - да теши!

 

Остава ни единствено във сетен час,
мисълта за следващата пролет! За ятата!
За гълъба, припомнил ни с човешки глас,
че аз бях люлякът, а ти - липата!

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??