15.07.2020 г., 9:04 ч.

Лодка от вестник 

  Поезия » Друга
533 4 5

Ветровете и бурите сплитам на плитки,
изписвам с облак ситно небосвода.
Отдавна са моретата ми много плитки
на токчета и по водата ходя.

 

Буревестник – душата ми – носи се с бриза
и прегърнала е дните си бездомни.
На скитащ вятър дава новата си риза,
дано пък със добро да я запомни.

 

Краде си от дъгата шарена окраска,
изплаква болката - сълзи лилави.

Продава чудеса и за любов и ласка
магия бяла може да направи.

 

От вестник вчерашен ще си направи лодка,
на злобна клюка скришом ще намигне.
И по море от сън - с полюшваща походка,
до своята звездичка ще достигне.


 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??