6.09.2019 г., 13:06 ч.  

Лошо настроение 

  Поезия » Друга
219 0 4

Заговори старият дъб

зелена сребриста ела.

Не, че нещо ѝ имаше зъб.

От дъжда ли сърдит? Доскуча

му, че беше неделя

и, че беше дошла есента:

" Виж каква си! Зелена и млада,

а на възраст сме с тебе - една.

Все за мен да няма пощада,

пожълтяха ми всички листа.

Мълчиш! Мълчиш в листопада,

но какво те засяга той! А!

Дотегна ми тъй да те гледам,

вечно злачна, извила снага!

За жалост не мога да мръдна,

да ида в друга гора!

Ех,заваля! Заваля...

...и тази проклета мъгла..."

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??