14.04.2019 г., 10:00 ч.

Лов на пеперуди I 

  Поезия » Друга
408 2 6

/oткъс/

 

Вземи мрежата преди да тръгнеш,

зная че, веднъж потеглил, не ще се върнеш.

Сложи в раницата си шишенце с вода,

малката кожена торба, която ти уших преди дни,

епруветката с отрова стрита на прах,

и като примамка току-що откъснати цветя.

Колко е една шепа страх?

По-малка и от капка.

Вземи от рафта снимката сложена в рамка,

нека ти напомня за домът ни,

за нас: на нея сме засмени,

в малкия, любим наш двор,

и по клоните на дърветата на заден фон,

любимият ни птичи хор.

Сложи си любимата твоя шапка,

слънцето, знаеш, никого лъчите не жалят.

Не я сваляй, 

                   ще те подпалят.

 

Стрелите и лъка – не забравяй.

А после към прага се отправи,

една крачка от мен те дели.

Рано призори – тръгни.

Назад не се обръщай.

Не поглеждай настрани.

Ще чуеш само стрелките на часовника,

                                                                спиращи.

© Нина Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??