8.12.2016 г., 22:37 ч.

Ловец 

  Поезия » Друга
676 1 1

Заспал си сякаш преди хиляди години.
Душата ти умирала болезнено през вековете.
Затрупан в счупения свят от рими,
в смеха на яростта и страховете.

Очите ти замръзнали в търсене,
уловени в примката на коварното време.
Лицето ти изпито е от чакане
тялото ти нова глътка въздух да поеме.

Крадец ли си на сънища в нощите дълбоки,
дошъл за отмъщение "Здравей" да каже?
Ловец ли си така свиреп, с ръце жестоки,
излязъл съдниците грешни да накаже?

Кръвта ти ври ли щом целта прихванеш?
Пресъхналото гърло почва ли да стяга?
С какво очакване в нощта да гониш
жертвата, започнала да бяга...

Ловецът как превръща се в хищник
щом тялото в лова започне да гори.
Вълкът мени и козината си, и нравът,
ала кръвта му вълча си стои.

© Nikolova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понякога ловецът става жертва на хищническия си нагон.Трудно,но е възможно да се получи баланс между хищник и жертва.Човек сам си е звероукротител.Поздрави за въпросите,които възникват,след прочетеното!
Предложения
: ??:??