25.04.2022 г., 7:48 ч.

Луда приказка 

  Поезия » Любовна
236 2 1

ЛУДА ПРИКАЗКА

 

Ти може би си ме забравил.

А и защо ли да си спомняш –

среднощ как в тъмните дъбрави

прииждат звездни еднорози.

 

И по копринените нишки

в диханията на тревите

към други светове отлитат.

Къде – така и не попитах.

 

Напускат бързо и безшумно

Земята негостоприемна.

Аз никога не ти продумах -

че след раздялата им стена,

 

че ги сънувам – много нощи,

и чувам нежния им тропот,

като ръмеж на дъжд – и още! –

като разлистване на троскот.

 

Вълшебството непреводимо

за сетивата ни порочни

значение едва ли има,

ако останем безпосочни.

 

А тази приказка е лудост

и знам, че няма капка смисъл.

Защо да вярвам, че съм чужда,

щом края ѝ не си дописал?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??