25.08.2008 г., 15:01 ч.

Луна 

  Поезия » Пейзажна
1099 0 22
 

Хоризонта прекрачи

разголена щедро

луна.

Посребрена от страст,

я подгониха, жадни, вълните.

Светла грива разплискала,

по водата препусна

сама,

заслепила русалките

и далече посяла звездите.

 

Луд е вятърът -

във скалите разби гордостта й:

Натежала от клетви

и кратки целувки

за "сбогом",

не намерила пристан,

до другия бряг на нощта,

уморена до сърп,

по небето да скита

бездомна...

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??