Aug 25, 2008, 3:01 PM

Луна 

  Poetry » Landscape
1103 0 22
 

Хоризонта прекрачи

разголена щедро

луна.

Посребрена от страст,

я подгониха, жадни, вълните.

Светла грива разплискала,

по водата препусна

сама,

заслепила русалките

и далече посяла звездите.

 

Луд е вятърът -

във скалите разби гордостта й:

Натежала от клетви

и кратки целувки

за "сбогом",

не намерила пристан,

до другия бряг на нощта,

уморена до сърп,

по небето да скита

бездомна...

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??