15.01.2007 г., 21:13 ч.

Луна-парк 

  Поезия
494 0 13
Луна-парк

Гаснат светлините.
Изскърцва за последно въртележка
и щракват катинари на веригите.

Вятърът завихря
кутии, изпомачкани от стъпки,
потрепват в нощен унес сити гълъби.

В сънена усмивка
и в прерия безкрайна приласкано,
препуска вихрогонче с грива огнена.

Полет е, наистина...
Потрепват детски мигли под къдрици
и стискат се в юмруче здраво пръстите.

Съмва, приковани
заспиват уморените копитца
и в кръг се устремяват пак за никъде,

но блясъкът в очите
и трепетът, и силата в сърцата
на малките ездачи, те са истина...

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??