Луната на небосвода се показа,
заменяйки деня с нощта
и покри земята ни прекрасна
с красива бяла светлина.
Нейната задача е нелека,
отвисоко да ни гледа тя
и да осветява пътя на човека,
скитащ се самотен през нощта.
© Христиана Владимирова Всички права запазени