25.02.2020 г., 19:18 ч.

Луната ли плаче 

  Поезия » Друга
599 1 0

Стичат се бавно сълзи...
Ромоли дъжда - сякаш се моли...
Небето погълнало всички звезди,
а вятърът кърши слабите клони...

 

Блокове издигат се над спящия град -
високи, еднакви и тъмни...
Улиците - като реки, а по тях -
шумолят Лунните сълзи.

 

Града спи, не подозира...
За мъката на бездомника стар...
Който броди, не спира -
мокър до кости, превит и плах.

 

Път да измине... това му остава...
Тежи му товара, тежи и тъгата...
И времето... сякаш за него не минава...
Сълзите му се сливат с тези на Луната.

 

Нощта посвети бурята на него...
Историята му разплака даже Луната..
Картината е тежка, читателю...
Почти колкото му е тежка съдбата...

© Исс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??