5.11.2008 г., 9:50 ч.

Лунна приказка 

  Поезия
601 0 13
От горещите нощи Луната
по небесния свод се топи.
Лунни перли блестят над Земята
като светло искрящи звезди.

Като хиляди капчици златни
те в мойте очи се оглеждат.
Просветляват мечтите безгласно
и с надежда ме дозареждат...

Макар да са остри стрелките
на часовника в късните доби,
по пътеката лунна се скитам
упоен, съвършен, непрободен...

Като кон, оседлан със копнежи,
галопирам в небесната степ
и се чувствам уверен и нежен,
че в сърцето понесъл съм теб.

Звездите събирам със шепи.
Те превръщат се в звездни цветя,
а Луната красива ми шепне:
"Аз за твойта любов се топя..."


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??