Изпод старите клавиши на раздрънкано пиано
звучи бавно във лунната нощ
сонатата лунна - фалшиво и странно.
Проблясва луната в прозореца. Нощ...
Вятърът облаци кухи разнася -
сонатата рязко минава в стакато,
минорно отеква в стаята празна,
екот ръждясал. Диезът пропада.
Без диригент, без нотни листа
разнася се лепкаво скърцане, грозно -
въздухът свири „Токата и фуга",
завеси откриват прозорец отворен...© Диана Всички права запазени