28.10.2008 г., 7:37 ч.

Лястовичка на размразяването 

  Поезия » Друга
471 0 7
на Радой Ралин

Ех, Радой... Теб отдавна те няма...
Студ по-бърз от мъгла ни захапва.
От безптичие всичко е драма,
а безпесенност - кой е очаквал?

Ти открито бичуваше всичко.
От теб и властта се страхува.
Днес е пролет, а нямаме птички.
Лястовички дали съществуват?

Да запеят. Студа да настръхне.
Да закапят душите - капчуци,
а страхът като лед да се смъкне
с гръм и трясък от птичите звуци.

Сред народа витае поверие:
"Една птичка пролет не носи!"
Беше ти като райско знамение.
Днес без теб сме хем гладни, хем боси...

Кукумявки се крият в гнездата...
Лястовички не снасят яйца... 
Първа цел - да се пазят креслата!
Студ без птици е днес пролетта...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??