6.01.2007 г., 16:42 ч.

Лятно утро в Бечичи 

  Поезия
916 0 4

ЛЯТНО УТРО
  В БЕЧИЧИ

Слънчев лъч
             планината
                      обагря,
роден от морето
                  докосва
                      върхове.
Звезда последна
             над хоризонта
                          догаря,
не - фаровете са
             на подранила
                             кола.

Над вълните бавно
                    слънцето
                         се ражда
и позлатява ги
                в пурпурни
                         цветове,
причудлива скала
                   от мрака
                         изгражда,
а водата приплисква
                 в слоистата й
                                  снага.

Събужда се отново
                      морето 
                        под планината
и сред толкоз
                  рядка
                       красота,
която страстно
                  обсебва
                       душата
и развълнувано
                  спира
                       дъха.

Красиво...,
колко красиво
          се ражда денят
                  в Монтенегро!
               

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??