Един тромпет
разчупи залеза,
изтръпнал в бавен блус.
Жената с палмови бедра
лови с косата си
бакърени слънца.
Оттук
до края на нощта
танцуват сенките,
с нозе вечерни.
Потъват
в дрезгавите пясъци
разнежените силуети.
© Ели Деянова Всички права запазени