14.11.2017 г., 8:39 ч.

Лятното ни вчера 

  Поезия » Любовна
524 0 2

Под бриза на листата... шепнешком
те търся с мокри длани, тук на плажа.
Песъчинките отсипвам с пръсти плавно,
с овалните ти очертания на пясъка горещ.

 

По спомените ярки те рисувам - спешно,
където вчера се разливаха телата в плам.
С огнени езици слънце ни прижуляше
и топеше блясъка на влюбени искри.

 

С устни се докосвахме - солено прежаднели.
Със сластно упование размивахме брега,
вълните правеха поклон и сгорещени,
преливаха над плътните следи - прощално.

 

Отсипвам днес овалният ти силует.
Крещи и гларуса с вечният рефрен,
че денят по залеза ръждив завършва.
Разделям се сама със спомена ни с теб...

 

И моля се - лятното ни вчера да не свършва!

 

Автор: Албена Латинова
21.06.2014 г.

© Албена Латинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??