6.07.2017 г., 0:31 ч.

Лято 

  Поезия
258 1 2

Юли пристигна със приказен цвят.
Слънцето плаче. Земята се пука.
Тежко се носи зловещ аромат.
Хора проклинат проклетата суша.

Птичките пеят задавено в хор.
Трудно излиза мелодия звучна.
Гаснат цветята. Във летния двор
вече не лае грамадното куче.

Жегата пие Живота. Сълзи
бавно се стичат по сбръчкани скули.
В схлупена къща старица реди,
плаче и моли. Но кой ще я чуе?

Слънцето бяга. Оставя следи.
Хората страдат. Душите са мъртви.
Няма ли вече да спре да боли?
Думите нежни дали ще ги върнат?

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??