Усещам лятото
с горещият си дъх ме пари
и пита ме:Готов ли си?
А чувствата къде са
нали не ги забрави
в пясъкът златист
нали не ги зари?
Лодката ме моли
завъртай вече"винча"
морето чака,
плискат се вълни
чайката над мен
с човката си срича
влизай на дълбоко
стига твърдини.
Ех лято,тръпнещо,чаровно
пак искаш тайни
всяка нощ
инстиктите събуждаш
мислите греховни
животът е хазарт
залогът е грош.
Юни,2017
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени