26.08.2012 г., 17:54 ч.

Лято 

  Поезия » Пейзажна
535 0 2

Сушата попи и последната капка,

дъждът потъна в градската шахта.

Препускат мишлета, слънце пече,

сладки крачета, напукано поле.

 

С лъчезарен бич удари земята,

разбули нежно, воалът на мрака.

Сега скакалеца трака ли трака,

уверено в тревата, мъника подскача.

 

Слънчогледи мижат намусено, гневно:

"заслепяваш ни, ах, огънче небрежно!"

Смехът ти жежка мъниста надява,

жарта ти майстори - щурци разпява.

 

Любов в себе си гореща носиш,

страст, вталена в неизгарящ восък.

Жътвари събират реколтата златна,

а отсреща есенна приказка чака.

© Иван Ценов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хах мисля, че и сам можете да се досетите, че това е "мъниста", просто изядена буква, благодаря за поправката
  • Ще е чудесно, ако ни споделите значението на "мъниса"...
Предложения
: ??:??