1.09.2023 г., 13:01 ч.

Лято, остани! 

  Поезия » Друга
310 5 8

Не си отивай, лято, остани, 

макар че щъркелите отлетяха 

да те посрещнат в топлите страни. 

Там имаш ли си дом и родна стряха?

 

Или избираш просто ей така 

пристанище, в което да отседнеш 

и стискаш синьо камъче в ръка -

подарък от момиче слънчогледно, 

което стихове ти посвети 

и ти шептеше колко те обича, 

и заедно създавахте мечти 

нехаещи, че времето изтича. 

 

"Не си отивай, лято, остани, -

помаха и извика - ще те чакам!"

А ти отмести поглед настрани 

и тръгна. И луната се разплака. 

 

Където и да си, не го губи - 

подаръка от твоето момиче. 

Преплетени са вашите съдби, 

по пътища незнайни се пресичат. 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??