Нахлупил лятна шапка вятърът подскача
по плажа, ширнал се догдето поглед стига,
по пътя си чадърите закача
и хвърчила трептящо-пъстри вдига.
Бягат към брега къдрокоси вълни
достигат го и морно се отпускат.
Синьо-зелено морето блести,
а като стрели към него чайките се спускат.
Замечтано слънцето по гръб се изтяга
върху хавлия мека с цвят на небе,
руси расти към земята протяга
и се зарича да не спира да пече.
Малък бар с рошав покрив от листа
кротко си седи и слуша реге.
На канап нанизани рапани го красят,
бели столчета примамват всеки да поседне.
Русоляв и синеок- барманът за миг не спира
питие поднася, докато да разбереш
с бронзов тен, с усмивка закачлива
лятото чаровно, иззад бара, черпи с фреш.
© Ани Всички права запазени