23.08.2011 г., 22:31 ч.

Лятото 

  Поезия » Друга
594 0 2

Аз съм лятото.

Ясно-синьо изгрявам,

а очите ми зеленeят.

Като житен клас се склонявам.

Като глухарче се пилея.

 

Ти си лятото.

Огнено-златно залязваш,

от ръцете ти жега лъхва.

Нощем мълнии те прорязват.

Като път пред прага въздъхваш.

 

Ние сме лятото –

дълга целувка на пясъка.

Една лятна луна търкаляме.

Без да бързаме, просто ей така,

около себе си обикаляме.

© Диана Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??