11.09.2014 г., 17:53 ч.

Лятото свършва винаги в края на август 

  Поезия
490 0 2

Не свикна ли вече,

че лятото свършва

винаги в края на август?

Дори да е топло

все още вечер,

някак си вее прохлада

след полунощ от тихите улици

и мекия есенен вятър.

От нашите стъпки, бавно отекващи

в син полумрак на мъглата.

От синьо небе,

без полет във него,

от „сбогом” във песен изпято.

Самотно море, смирено и голо,

далечно и непознато…

Не свикна ли вече,

че в края на август,

ставаме малко по-тъжни?

Събираме в шепичка

лятната радост

да имаме, щом ни е нужна.

 

 

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Меланхолично,нежно и красиво поднесено, в шепичка лятна радост!Поздравявам те!
  • Красива меланхолия!
    Останала незабелязана и неоценена.
    Много ми хареса.
Предложения
: ??:??