6.10.2011 г., 20:57 ч.

Лъжите 

  Поезия » Пейзажна
447 0 2

Лъжите

 

Пак съм тук, погребах ли мечтите —

блянове стихийни, невъзможни?

Стенат ли в безумие очите,

под  истините мразени и сложни.

 

Лъжите в примка устните улавят

в мрежа от ласкателства и фалш.

Добре звучащи, лесно се забравят —

безкрайна въртележка, луд копнеж.

 

И няма изход, примката оплита

всеки стон, усмивка, топъл жест.

Паяжина от думи сляпо пита:

„Кошмарът ще те пусне ли нощес?”

 

Лъжите са красиви, безметежни.

Фактите са удар от камшик.

След фалш красив дори прегръдка следва,

след истините - може и плесник.

 

Вик ехти в душата като бездна,

вик, удавил погледа в сълзи.

Една мечта родена, неизбежна

се моли за живота от преди.

 

Без проблемът корен да забие,

а лъжите да изскочат зад гърба.

Болката усмивки ще разбие

и буря ще отключи в нас скръбта.

 

21.02.2011 г.

гр. Шумен

 

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти.
  • Вик ехти в душата като бездна,

    вик, удавил погледа в сълзи.

    Една мечта родена, неизбежна

    се моли за живота от преди
    Пожелавам ти предишните мигове красиви, да завладеят отново душата и да изживееш радостта от живота!Поздрав!
Предложения
: ??:??