22.01.2008 г., 17:28 ч.

Любов и изкуство 

  Поезия
684 0 5
Потапям устни в чаша вино
и във нечии очи.
Да бъда истинска и силна
и злобата да замълчи -
във този миг си пожелавам.
Разтварям се в картината пред мен
и в мислите си там оставам.
Отпускам се сред цветния пейзаж
в неистинския нарисуван ден.
А рамката е верния ми страж.
Коя е тук реалността?
Изкуство от рисувани цветя
или кипяща кръв във чаша вино?
Кое въздейства по-обилно?
И на двете със любов се насладих
и любовта превърнах в стих.

© Люска Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??