22.11.2010 г., 15:28 ч.

Любов и Вечност 

  Поезия » Любовна
1695 0 2
Любов и вечност - знай, не се римуват,

не можеш вечно да прощаваш любовта.

И в хладните мъгливи нощи

мечтите на съня ти да разбулва тя.

 

 

Любов и вечност, запомни -

не могат заедно да съществуват.

Събуден или замечтан си ти? -

две състояния безкрайно чужди.

 

 

Спри! Недей я увенчава с вечност...

И определение не ù търси.

Спри дори за нея да мечтаеш.

Недей я търси във всеки срещнати очи.

 

... че, уви, е много придирчива тя!

Затова не бързай да я наречеш.

 Наказваме ли я с имена...

 Под псевдоними все ще идва тя.

© Вилияна Мутафова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много добре казано!
    Браво,Вили!
    Успех!
  • Много хубав стих!!!Но от една страна любовта е най-истинската действителност, която може би прекрачва прага към вечността.
    Не се страхувай да повярваш в това, Вили, който обича никога не губи!
    Всичко най, най-добро!
Предложения
: ??:??