20.11.2007 г., 9:59 ч.

Любов към летенето 

  Поезия » Философска
681 0 19
Тя, (любовта) като вик на буря предстояща,
имам за нея думи необикновени, предрешаващи!

То (летенето) като стон и разплуто съзерцание,
и за него имам тъга, болка, спечелени мигновения!

И тъй, в затворен кръг душите ни се въртят,
на дните няма да избегнем  жребия.
Полет на духа е мойто състояние
и на Икар - слънчевото дерзание!
Да разнасям красота и гордост няма време.
За миг домогвам се като топяща се мишена,
на живота в крайъгълния камък, но простете!

В жар птица влюбена съм и политам на крилете й!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??