17.03.2021 г., 21:49 ч.

Любов над Айнщайнови треви 

  Поезия
338 0 0

 

Притихналият вятър в косите

вещаеше предчувствие за грях.

И казваше – Ако заспите,

напразно аз за вас крадях.

 

Пречупени, под нас тревите

танцуваха в безплътен звук.

Защо за нас така тръбите?

Ние винаги били сме тук.

 

А нощното небе с дъх на песен

в хора на щурците се вреди

и полъхът от свят небесен

донесе в очите ти звезди.

 

Тревогите на вечната Вселена

се бяха спрели в миг щастлив.

Телата ни – в ласки осолени,

прегръщаха копнежа див.

 

И мекотата в твойте устни ...

И пулсът в твоето сърце ...

Минути вечност ли изпуснах?

В такт ли дивото зове?

 

Благодат ... И огън... Тласък ...

И времето наистина замря ...

 

Неспиращият, падащ пясък

залюби относителността.

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??