ЛЮБОВ В ТРИ ЧЕТВЪРТИ
Валсираха в три четвърти сърцата
преди да ме поканиш ти на танц.
Докосна ме молитвено с ръката,
лицето бе притихнало до гланц,
но токчетата звънко се засмяха,
когато ме поведе към кръга.
И птици любопитни долетяха
да видят двата погледа в дъга.
Танцуващите бързо обкръжиха
летящите след валса ни тела.
Дърветата дъха си затаиха,
реката бе от чувства придошла.
Облякло фрак, небето коленичи,
луната му подаде светла длан.
Светът със теб и с твоето момиче
танцуваше добър и замечтан.
© Мария Панайотова Всички права запазени