20.04.2021 г., 23:03 ч.

Любовен печат 

  Поезия » Любовна
239 1 1

Тихо почукваше по прозореца,

и щастливо помахваше ми с ръка.

Очите му, тъй приказно говореха,

разкриваха влюбената му душа.

 

Внимателно, разтваряше вратата, 

цялият потънал в срам. 

Плахо, търсеше моят лик в тъмнината, 

сигурен, че аз ще съм там. 

 

С усмивка разглеждаше моето огнище, 

положил длани, върху портрета на стената. 

Сърцето си, душата си... желаеше там да подпише,

държейки в пръсти, на любовта си печата. 

 

 

Мими Великова 

29.12. 2020 г.

 

© Мими Великова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има чистота в този стих,
    повик на влюбена невинност,
    четеш и чувстваш вятър тих,
    копнеж за сливане в единност! Усмих!
Предложения
: ??:??