8.08.2008 г., 6:50 ч.

Любовта един в друг е... по-важна! 

  Поезия
751 0 24
*          *          *

 

Веднъж ме попита приятелка моя:

- Какво да направя, изстинаха чувствата,

усещам студено дори и във зноя,

не ме радва вече изкуството...

Животът ми мина през толкоз романтика,

беше красиво, живях го щастлива,

сега го ценя, сякаш е антика,

но всичко във него е толкова сиво...

Но... свикнах, човече, със Него да бъда,

децата - родители - общи познати,

животът сякаш така ме излъга,

че виждах принцеси и царски палати...

Днес е различно, а още съм млада,

децата големи, а аз съм самотна,

да бъдем заедно, сякаш... награда е,

която нося, но неохотно...

-  Ех, приятелко,

дилема трудна това е  - многоетажна,

една житейска, изстрадана драма,

но... любовта един в друг е... по-важна,

от необходимостта да сте двама...

 

*          *          *

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??