Любовта на лудост, която прилича...2
Любовта, на лудост която прилича
обхваната в Страст изначална,
на плажа гола, (ей там!), се припича:
невъзмутимо-- дръзка... Скандална...
И Слънцето спряло свенливо поглежда
но бързо смутено зад облак се крие,
а гали я морският бриз със надежда,
когато над нея с тих порив извие...
По пясъка пръснати бански костюми
подобно с килими са плажа покрили...
...А скришом момчета зад близките дюни
към голата гледат, дъхът си стаили...
Видяли за първи път тайно Жената
тъй както била е от майка родена,
докоснати с нежен прашец от Съдбата
те тръпнат от допира с: Нова вселена......
С необясвима до днес Гравитация
и изящество властно: тя влече ги на тялото
със божествено доловимата Еманация,
със която Животът бележи-- Началото!...
А в него е всичко така непознато,
но и предсказуемо, както цъфтенето,
с което напролет от южният вятър
се буди Земята: за Страстта... И за семето!...
... И тъй се върти Кръговрата в живота –
променят се хората, мислите, чувствата,
а Любовта ли свенливо потропа,
е възможно сама да остане пропусната!...
И може тогава в посока обратна
дори и самият Живот да обърне
спиралата вечна на Кръговрата –
щом даже Страстта му внезапно посърне...
Затова Любовта ли когато ни грабва
със дързост нехайна, безумно – скандална,
изключила всички условности, трябва
да ни тласне със Лудост във скорост начална!...
И после набрали инерция вече,
и без благослов от молитви килийни
до Краят на пътя (не толкоз далече!)
в Света да ни водят инстинкти стихийни...
... А Любовта ни: единствено лудата,
е тази, с която Животът се ражда,
когато изтръпваме мигом с възбудата
на утолена в телата ни жажда...
11.11.2017.
© Коста Качев Всички права запазени