Виж как лесно се разтурва
Времето, когато плаче.
Есента превръща в урва
Листите на жълтите и обезлюбени сирачета
Омаломощени и полегнали пред моя дом.
Увили лятото и без зачатие:
Цветя.
И толкова са пъстри,
Измръзнали от суета:
Ако ги докоснеш с мисли,
Притихват. И заспиват.
С любовта.
© Владимир Георгиев Всички права запазени