Любовта ни не изгаря,
защото носим тиха страст,
тя деня ни преповтаря
и път чертае тази власт.
Дори и там – в моя сън,
ти оставаш си позната
с онзи развълнуван звън,
обагрящ ме с позлата.
В смеха си въплътена
чрез ритъм и чрез светлина,
днес си нова – преродена:
позната, вечна добрина.
Между нас любовта преди
имаше нива опасни,
но днес по техните следи
няма белези ужасни.
Любовта ни не изгаря,
защото носим тиха страст-
тя деня ни преповтаря
и път чертае тази власт.
© Валери Рибаров Всички права запазени