29.12.2016 г., 21:05 ч.

Магарешки инат 

  Поезия » Друга
699 0 9

МАГАРЕШКИ ИНАТ 
(статистика 2016')

 

Р. Чакърова 

 

Каква година... Господи, каква!... 
И както винаги – по много и от всичко!
Във вече побелялата глава 
все тъй кръжат и бръмбари, и птички... 

 

Не знам защо си сложих очила –
все тъй се спъвам в болките човешки... 
Пак килна се проклетата кола 
от (то се знае...)  дребни камъчета-грешки. 

 

Добре, че съм си краставо магаре –
до три каруци тегля като нищо! 
И ни юзди ме плашат, ни юлари –
нали съм с волен дух?!  Крилете вижте! 

 

Досущ на братовчеда ми Пегас 
през два баира (отдалеч...) приличам! 
Но в близък план познават, че съм Аз!
Е... не хвърча ... Затуй пък, бързо тичам! 

 

Не мож' ме стигна даже змей крилат! 
На спринта го задминах като ЗАЗка! 
Какво да правиш... В моя скромен свят 
не всяка тиква става за каляска... 

 

Намирах и зеленко да паса, 
но постих често и със суха слама... 
За Любовта, щом трябва, правя чудеса –
такъв инат, повярвайте ми, няма!!! 

 

Лондон 29/12/2016 '  16:32

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??