13.04.2019 г., 23:36 ч.

Магазин на живота 

  Поезия » Философска
287 0 1

Излизаш за да пазаруваш днес,

ще ходиш в магазина живота.

Какво ли да си купиш ти от там,

че изкушенията хващат ти окото.

 

Отрупаните щандове блестят,

нещата ти предлагат тъй безбройни.

Коли и къщи, накитите от злато,

куп изкушения и нещо ти купуваш.

 

Но има ли на щанда всичко там,

пари щом имаш за да го получиш.

Продават ли се щастие, любов, добра душа,

богат си, ала щандове за тях са пусти

 

Богат да си и милиардер дори,

не всичко можеш ти да пазаруваш.

Че на света го има и това,

което и с пари не се купува!

 

Не можеш да си имаш всичко ти,

за някои неща ще трябва да воюваш.

Но не във бой свиреп и във война,

а трябва сам да си ги нарисуваш.

 

На листа бял чертаеш доброта,

душата твоя светла вече изрисува.

Добра душа ще привлече любов,

и  вече щастието тях дочува

 

От магазина на живота вече взе си и това,

най-важното, което със пари не се купува.

Сега разбра ти истината за света,

и беден да си щастието съществува!

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??