20.02.2014 г., 10:40 ч.

Магичното усещане за Пролет... 

  Поезия » Пейзажна
420 0 3

 

 

Магичното усещане за Пролет...

 

Тя, Пролетта, във въздуха се чувства

и в Оня развилнял се Южен вятър,

владеещ най-чаровното изкуство

в мистерията: да цъфтят цветята!...

 

А тръпка в съзерцателност неясна

душите ни разнежени обзема

(безумно-невъзможна, но прекрасна!)

и замечтаваме в сегашно време!...

 

... И ни повеждат пътища далечни

зад хоризонти, вчера недостъпни,

и Океаните ни чакат вече,

и всички ветрове са там попътни...

 

Разбунени от идващата Пролет,

внезапно подлудяват сетивата,

с магичното усещане за полет

на Радост поривиста на крилата.

 

И на душите в чувствената памет

желания неистово играят,

и тайните зад хоризонта мамят

понеже там кодиран е Безкраят...

 

... И хващаме мечтаната посока

която с ветровете сме обмисляли...

... Оная, дето с пиетет към Бога,

единствена в молитвите сме искали!...

 

Коста Качев,

20.02.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??