Времето е тленно, всичко преминава,
само майчината обич свята
единствено неизменна остава.
Тя гали, закриля, топли душата,
с нежна утеха дарява сърцата,
винаги безкористна, без отплата.
Благословена и неповторима,
майчина обич, мила и незабравима,
скъп образ - сияйна светица,
за теб паля, майко, кротко свещица....
© Мадлен Всички права запазени